Atunci cand sunt prezentate anvelopele exista un numar de simboluri, litere, cifre si abrevieri care fiecare va dau anumite informatii despre anvelopele respective. Mai mult in descrierea detaliata a anvelopelor puteti gasi informatii despre zgomotul pe care anvelopa respectiva il face la rulare, diversi indici de viteza maxima, tipul cauciucului, precum si alte informatii. Incercam mai jos plecand de la un exemplu (anvelope de iarna 205 55 r16 91T MS) sa explicam ce inseamna toate aceste simboluri

Dimensiuni anvelope. 

Cifrele sub forma 205 55 r16 sau 205/55R16 reprezinta dimensiunile anvelopei. Prima cifra o reprezinta latimea anvelopei in cazul nostru 205 a doua este inaltimea in cazul nostru 55 iar a treia raza – R16. Aceste informatii apar pe fiecare anvelopa deci putem lua aceste informatii de pe cauciucurile vechi sau de pe actele masinii. 

Indici anvelope:

Alti indici pe care ii gasim notati pe anvelope, sunt sarcina 91 si indicele de viteza T. Sarcina reprezinta o unitate care masoara greutatea maxima admisa pe o anvelopa, 91 corespunde unei sarcini de 615 kg per anvelopa deci un autoturism echipat cu astfel de anvelope poate duce o sarcina totala de 615×4=2460 kg. T este indicele de viteza al anvelopei din exemplu care ii permite o anumita viteza maxima, in cazul nostru 190 km/h

Alte informatii anvelope

MS – noroi si zapada apare si un fulg de nea care ne arata ca este vorba de o anvelopa de iarna.

AS – toate anotimpurile

DOT – momentul producerii anvelopelor. Apare sub forma 2517 care inseamna anvelope produse in saptamana 25 din anul 2017. Acest indicator este deosebit de important pentru ca niste anvelope, chiar noi fiind, care au stat multa vreme in vreun depozit, nevandute, isi pierd din calitati, de exemplu cele de iarna se intaresc dupa aproximativ doi ani asa ca nu au aceeasi aderenta. Nu mai vorbim de cazul in care au fost depozitate necorespunzator. 

Economie de carburant – se noteaza cu o litera de la A la G in care A inseamna cea mai economica anvelopa. 

Aderenta la teren umed – se noteaza tot cu o litera de la A la G in care A reprezinta anvelopa cu cea mai buna aderenta.

Zgomot la rulare – spre exemplu 71 decibeli. E o caracteristica important mai degraba pentru confortul celor din masina spre deosebire de cele dinainte care tin de siguranta pasagerilor.